lördag 24 november 2012

10 favoritförfattare - Bokbloggsjerka

Jag har aldrig riktigt klarat av begreppet "favorit" i något sammanhang, så jag skriver helt enkelt upp de första tio författarna som jag kommer att tänka på. De blir i och för sig automatiskt mina favoriter, eftersom bara det faktum att jag kommer ihåg dem bevisar att de har gett mig en anledning till att gilla dem. Observera att de inte står i inbördes ordning! 1. J. K. Rowling - Vem älskar inte Harry Potter?!
 2. Stephenie Meyer - Twilight böckerna tycker jag är jätteroliga att läsa samtidigt som jag är fullkomligt förälskad i Genom dina ögon.
 3. David Eddings -  Hans serie Sagan om Belgarion är nog de ända "vuxenböcker" som jag har sträckläst - i den mån som det går att sträckläsa en serie på fem böcker. 
 4. Meg Cabot - Vad vore livet utan några klassiska tjejböcker? Washington D.C. och Airhead skal definitivt läsas om!
 5. Sarah Dessen - Tidlösa och tankeväckande böcker. Även dessa lite tjejiga, men på ett djupare plan.
 6. Christopher Paolini - Drakar och magi i ett tegelstensliknande förpackning - jag är såld! 
 7. Amanda Hellberg - En av mina nya favoriter sedan boken Jag väntar under mossan, vilket faktiskt är den första skräckis jag någonsin läst. Recension kommer upp snart.
 8. Kristina Geir - För er som följer min blogg är det ingen överraskning att jag tycker att Rubinröd är fantastisk! Jag vet inte hur jag ska kunna vänta till nästa bok i serien!
 9. Laura Trenter - Författaren av Pappa polis och Julian och Jim, som var de första "riktiga" böcker som jag läste. De böckerna kommer jag aldrig att glömma. Däremot så minns jag ingenting om dem, jag kommer bara ihåg att jag tyckte de var bra.
 10. Michelle Paver - Jag är faktiskt ett Vargbröder-fan och vill gärna läsa hennes nya serie - jag tror att den heter Bronsdolken.

2 kommentarer:

 1. J.K Rowling, hur kunde jag glömma att ta med henne i min lista. Det är ju ett tag sedan jag läste Harry Potter så det var väl därför.

  Pavers är också bra. Jag har läst Bronsdolken och den var bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att den var bra. Men nu längtar jag efter att läsa den ännu mer!

   Radera

Vad kul att du vill kommentera mitt inlägg!

Alla inlägg granskas innan de publiceras, så om du vill ställa en fråga till mig men inte vill att det ska komma upp på bloggen kan du bara skriva det i kommentaren så raderar jag den istället. Men självklart så svarar jag på din fråga ändå.