måndag 8 april 2013

Liebster Blog Award

Min första utmärkelse; Iiiip! (*hoppar upp och ner på stället*). Naturligtvis så kände jag inte till det förrän igår, seg som jag är, med det hindrar mig inte från att nästan spricka av glädje. Bara det faktum att någon där ute (det är Mimsan förresten) gillar det jag skriver är nästan överväldigande, särskilt med tanke på att detta är första gången som någon nominerat mig (tack Mimsan!)För er som då inte vet (det är ingenting att skämmas över, det händer mig hela tiden) så är "Liebster Blog Award" en slags utmärkelse som skickas vidare från bokbloggare till bokbloggare - ungefär som en utmaning, fast mycket trevligare. Alla som nomineras ska sedan svara på följande nio frågor, och jag skriver till mina egna svar när jag ändå håller på:

"Vad ville du bli när du var liten"
Någon form av magiker eller fe. På rasterna brukade jag alltid springa runt med mina kompisar på skolgården och låtsas om om vi var i en förtrollad skog eller dylikt. Ju mer avancerat rollspelet var desto roligare.

"Vad är du idag"
Som en flod i rasande storm; alltid påväg någonstans, men oförmögen att gå tillbaka.

"Vart vill du helst resa"
Jag drömmer om att få åka till Italien. Att få gå på Roms gator i strålande sol (helst inte alltför varmt), se Colosseum, besöka någon mysig by. För att inte tala om den Italienska maten... mmm.

"Var ser du dig själv om fem år"
Tågluffandes genom Europa i full färd med att lista ut hur man ska kunna lyssna på sina kompisars skämt samtidigt som man hinner skriva ner alla sina äventyr till en blivande roman.

"Rött eller vitt"
Rött som blod, mystiskt och oroväckande, eller den varma röda färg som går att finna i de vackraste solnedgångar. Vitt, kallt och hårt, som snö och marmor, men dock ändå rent och fridfullt.

Jag väljer rosa. Resultatet av dessa två underbara och uttrycksfulla färger (även om jag personligen ser ut som en femåring om jag bär någonting som är besläktat med grisrosa).

"Sommar eller vinter"
Sommar. Linnen och shorts är min grej. Myggor gillar mig också (dessvärre), det måste ju säga något.

"Skog eller hav"
Skog. Är inte så förtjust i känslan av saltvatten när man väl har gått upp ur havet, man känner sig så smutsig. Tyvärr så har jag även insekts- och snigelfobi, så blir det skog så får det innebära antingen en söt glänta, eller en höstpromenad (då allt ohygieniskt har vett att sköta sitt eget).

"Vad gör dig ledsen"
Att misslyckas.

"Vad är det bästa du vet"
Åtta timmar med en mjuk soffa, cirka tre kuddar, en riktigt bra bok och chokladglass.

Och självklart hela min släkt, mina vänner och mina djur; som alla har stöttat mig. De har hjälpt mig att se alla små glädjeämnen i livet och delat alla dessa främmande, underbara världar som vi kallar böcker med mig.

Följande fem bloggar (det ska tydligen bli fem nominerade) anser jag förtjänar att utnämnas:

Tova "Bokugglan" - Eftersom hon inspirerade mig att börja bokblogga, samt för att hon är en kreativ och målmedveten tjej som är ett föredöme för svenska tonåringar.

Alba på "Boklyckan" - För att hon med sina välskrivna och intressanta texter har väckt min svartsjuka och fått mig att jobba hårdare, samt att hon är en begåvad skribent med ett vänligt hjärta.

Ella från "MittemEllan" - Då hon har förärat min blogg med många vänliga kommentarer samtidigt som hon fyller sin egen med lika vänliga och välskrivna inlägg.

Iktoro från "En plats i bokhyllan" - Eftersom hennes färgstarka och personliga texter alltid kan få mig att skratta.

Och slutligen Viggo "Bookfinger" - Som har stöttat alla mina halvgalna idéer ända sedan start och för att han alltid lyckas luska fram all bra info innan jag tvingas att göra det själv. Och självklart så är han också en av de bästa bloggskribenterna jag känner till.

7 kommentarer:

 1. Tack! Har visserligen redan gjort den men ändå, tack ;)

  SvaraRadera
 2. Vad fint skrivet! Det där första stämde till mig också, det var min första utmärkelse och blev också jätteglad!:) Måste också säga att jag håller med om det där du skrev om Alba... hon väcker också min avundsjuka med sina superbra texter, samtidigt som hon verkar jättesnäll!:)

  SvaraRadera
 3. Rom är verkligen hur fint som helst, kan verkligen rekommenderas! :)

  SvaraRadera
 4. Tack, vad snällt söta Ebba! :D <3 Detsamma, jag tycker att du förtjänar den nomineringen också! :D Tokiga jag som glömde att nominera dig! ;) Och tack till Elvira också för att du höll med om det som Ebba skrev om mig! :D Tack för era fina ord, det värmer att få höra sådant <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta åt dig allt! Du förtjänar det verkligen :)

   Radera
  2. Tack snälla du! Vi MÅSTE ses på Bokmässan, om du nu ska dit? ;)

   Radera
 5. Tack så jättemycket! :D <3

  SvaraRadera

Vad kul att du vill kommentera mitt inlägg!

Alla inlägg granskas innan de publiceras, så om du vill ställa en fråga till mig men inte vill att det ska komma upp på bloggen kan du bara skriva det i kommentaren så raderar jag den istället. Men självklart så svarar jag på din fråga ändå.