lördag 6 juli 2013

Delirium

Människor som inte har genomgått behandlingen är grymma och nyckfulla, våldsamma och själviska, olyckliga och grälsjuka. Det är inte förrän deras instinkter och grundläggande känslor är under kontroll som de kan bli lyckliga, generösa och goda.

Av Lauren Oliver, Bonnier Carlsen

Journal - invånare 344-194-303-2878

Namn: Magdalena Ella Haloway

Födelsedatum: 03-09-2095, klockan 07:43

Bakgrund: 

Uppvuxen i den mindre utvecklade delen av Portland, Amerika.

Kommer från familj med anlag för deliria. Modern fortfarande smittad efter upprepad behandling, och begick självmord på grund av sin åkomma. Objektets äldre syster är botad och har inte visat några fortsatta symtom för behandlingen.

Nuläge: 


Inga tidigare- eller kroniska sjukdomar, allergier eller fobier har uppvisats.

Inga brottsliga aktiviteter har rapporterats i samband med objektet.

Har visat akademisk talang.

Intresserad av fotografering, löpning och vänskapligt umgänge.

Vidare information saknas då Utvärderingen avbröts av De ogiltigas protest. Detta var snabbt omhändertaget av laboratoriets säkerhetspersonal och Utvärderingarna kommer återupptas snarast. 


Objekt har ej visat symptom på amor deliria nervosa.

Boken var välskriven och bara tanken att kärlek kan vara en sjukdom är genial, men ändå så var jag inte särskilt förtjust i boken. Handlingen var förutsägbar till den gräns att jag - i grova drag - visste vad som skulle hända i boken redan på sida fem, och karaktären Lena (även kallad Magdalena) var rent ut sagt irriterande. Vid flera tillfällen ville jag bara sträcka mig in i boken och ruska till henne! Hon agerade precis tvärt emot vad man ville och var enligt mig onödigt envis. 
   Och efter allt detta, vad tror ni författaren gör då? Jo, hon skriver ett så fantastiskt slut så att det inte är sant! Till skillnad från resten av boken så var det mil ifrån vad jag hade väntat mig, och jag kan ärligt säga att jag storbölade när jag läste sista sidan. 
   Trots att boken ur min synvinkel endast var en medelmåtta, så kan jag inte vänta på nästa bok. Jag MÅSTE få reda på vad som kommer hända härnäst! 

Antal sidor: 466     Betyg: Förutsägbar

3 kommentarer:

  1. Trött på dumheterna i världen? Det har kommit ut en bok som heter "How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all". Den går igenom forskning om extrema återhämtningar efter hjärnskador, epigenetik, genetisk variation mellan olika hjärnceller i samma individs hjärna, självmotsägelser i de etablerade medicinska (framför allt genetiska) teorierna om livsduglighet, vetenskapliga evolutionsparadoxer som visar att evolutionspsykologin är orealistisk, och visar helt logiskt att det är ursäkterna som är orsaken till alla dumheterna! Den innehåller även tips för hur det går att sluta med ursäkter och därmed dumheter. Boken kan beställas genom Recito förlag på länken http://litenupplaga.se/1198 Som bloggägare kan du kanske posta om den boken någon gång om du vill!

    SvaraRadera
  2. Jag har läst en jättebra bok! Den heter How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all. Den motbevisar helt varje tanke på att dumheterna som förstör världen skulle bero på en oföränderlig "mänsklig natur", och visar att det faktiskt finns hopp! Det viktigaste är att sluta med ursäkter. Den lägger även fram många bra förslag på hur förändringen ska kunna genomföras i praktiken. Som en extra bonus visar boken även att samma principer som kan ställa om hjärnan från dum till smart också kan förbättra hälsan i övrigt. Denna fantastiska bok går att beställa för bara 149 kronor genom http://litenupplaga.se/1198

    SvaraRadera
  3. Nyligen läste jag boken How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all. Den är verkligen underbart fantastisk! Den bevisar vetenskapligt att det finns hopp om att sluta vara dum och förstöra Jorden trots allt, och tipsar även om hur det ska gå till! Det är en bok som alla borde läsa tycker jag. Den kostar bara 149 kronor och beställningssidan är http://litenupplaga.se/1198

    SvaraRadera

Vad kul att du vill kommentera mitt inlägg!

Alla inlägg granskas innan de publiceras, så om du vill ställa en fråga till mig men inte vill att det ska komma upp på bloggen kan du bara skriva det i kommentaren så raderar jag den istället. Men självklart så svarar jag på din fråga ändå.