onsdag 25 september 2013

Hungerspelen

Må oddsen alltid vara er gynnsamma.


Av Suzanne Collins, Bonnier Carsen
Ett krig för frihet satt marken i brand, och landet gick förlorat. Ur askan reste sig Panem.
   För att säkra framtiden delade regeringen in folket i 13 distrikt, alla specialiserade på utvinning av specifika råvaror, och en huvudstad där invånarna fick leva i lyx.
   Dessvärre blossade hatets flamma mot regimen upp än en gång. I det krig som följde led distrikten stora förluster, och distrikt 13 utplånades.
    För att landet inte ska splittras än en gång beslöt regimen att sätta distrikten under tung bevakning. Ingen av invånarna fick gå utanför angivna gränser eller strida mot auktoriteten. Alla rebeller straffades hårt.
   Men den värsta bestraffningen regeringen skapade, var Hungerspelen.

74 år senare antas Katniss Everdeen till Hungerspelen, och tvingas i direktsänd TV strida på liv och död mot främlingar, allierade och en gammal vän.
   24 ungdomar går in på arenan, men bara en kan komma ut.

Har du inte läst Hungerspelen så är det hög tid att göra det nu. Historien må verka deprimerande - och det är den också - men är så pass bra skriven att man inte inser det förrän man läst klart.
   Den förutsägbara korrupta regeringen har en nyskapande twist som fångar läsaren. Jag vågar påstå att det var lika svårt att lägga ifrån sig den andra gången jag läste den.
   Kort sagt; LÄS DEN!!!

Antal sidor: 304     Betyg: Hungrar efter mer

1 kommentar:

  1. Älskar Hungerspelen, det är verkligen en riktigt bra serie :)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill kommentera mitt inlägg!

Alla inlägg granskas innan de publiceras, så om du vill ställa en fråga till mig men inte vill att det ska komma upp på bloggen kan du bara skriva det i kommentaren så raderar jag den istället. Men självklart så svarar jag på din fråga ändå.