lördag 28 juli 2012

Washington D.C.

En stor applåd för Meg Cabot och hennes fantastiska bok "Washington D.C."!
Av Meg Cabot, Tiden

Känns det ibland som om hela världen verkar vara emot dig? Jag förstår hur du känner dig, och det gör Sam också. Sam är det mellersta barnet av tre systrar. Hon är en helt vanligt tonårstjej förutom vissa små egenheter:  

 1. Hon har för länge sedan gett upp i att försöka att vara den "perfekta dottern", hon kan ändå inte bli lika vacker och populär som hennes storasyster eller lika smart som lillasystern.
 2. Hon råkar också vara förälskad i sin storasysters pojkvän, som även är den största rebellen i Washington D.C. - enligt honom själv. Gissa vem Sam försöker efterlikna.
 3. Hon är en otroligt begåvad konstnär men hon vägrar gå på en konstskola...
 4. ... vilket fick blev ett passande straff när hon nästan fick underkänt i tyska.
 5. Förresten, nämnde jag att hon är den mest impopulära tjejen i skolan?
 6. När hon senare skolkar från konstskolan ser hon en okänd man plockar fram en pistol och sikta på ingen mindre än presidenten och då hoppar hon på honom, mannen med pistolen alltså...
 7. ... och nu verkar hela Amerika tro att hon är en hjälte, vilket hon själv inte håller med om.
 8. Det finns även en risk för att hon, mot all förmodan, har blivit kär i presidentens son - och att hon dessutom var för korkad för att inse det innan det var försent. 
Författaren av "En prinsessas dagbok" - Meg Cabot - har gjort det igen. Det här är en perfekt bok för tonårstjejer runt om i världen. Historien är realistisk - även om det handlar om en tjej som räddar presidenten - och man kan verkligen relatera till karaktärerna och deras liv. Cabot har skrivit boken på ett roligt och annorlunda sätt, men det är lite svårt att förklara varför. I mitten av boken var  handlingen lite seg och det tog ett tag innan historien satte igång igen men det var nödvändigt för att slutet skulle bli så bra som det blev.2 kommentarer:

 1. Tvåan är också bra, men ettan är ändå bäst ;D Älskar de där listorna som kommer med ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig, listorna är helt klart det bästa med boken - jag fick ett skrattanfall vid varje nytt kapitel! :D Jag tycker det är rent otroligt att man lyckas komma på en sådan idé. :)

   Radera

Vad kul att du vill kommentera mitt inlägg!

Alla inlägg granskas innan de publiceras, så om du vill ställa en fråga till mig men inte vill att det ska komma upp på bloggen kan du bara skriva det i kommentaren så raderar jag den istället. Men självklart så svarar jag på din fråga ändå.