onsdag 30 januari 2013

Divergent

"Ett enda val kan förändra hela ditt liv."


Av Veronica Roth, Modernista

För flera hundra år sedan delade våra förfäder upp vår stad i fem falanger. De som ansåg att okunskap ledde till att världen fördärvades bildade De lärda, de som trodde att hets och bråk förstörde bildade De fridfulla. Andra ville tro att det var oärlighet och skapade därför falangen De ärliga, de som ansåg att självuppoffring och omtanke skulle göra världen till en bättre plats bildade De osjälviska och de som trodde att det var feghet som förtärde vår värld bildade De tappra.
   Genom åren så har vår stad frodats och alla falanger har levt i harmoni. Våra barn har växt upp tillsammans till den dag då de har fyllt 16 år, då det är dags för dem att välja vilken falang som de vill tillhöra och leva resten av sitt liv i. Det blev även så att en av De lärda lyckades framställa ett serum som gör det möjligt för oss att simulera händelser inför våra blivande noviser, för att se var de skulle komma att passa bäst; om de är modiga, ärliga, osjälviska, smarta eller fridfulla.
 
Men vissa av oss är fortfarande medvetna under simuleringen. Vissa av oss kan se igenom de bilder som deras egna fantasi har blivit tvingad att skapa. Dessa är farliga mot våra planer. Dessa människor kan förstöra den framtid som vi så länge har försökt att bygga för oss själva. Dessa är divergenta; rebeller.

Divergent är en klassisk ungdomsbok - i alla fall ur min synvinkel. Historien och sättet den är skriven på är lätt att jämföra med andra böcker i samma genre, men trots det så var jag fast redan vid sida två! 

Antal sidor: 362     Betyg: Beroendeframkallande

4 kommentarer:

 1. Tänkte ta och läsa Divergent snart :) Har taggat dig här: http://bookfinger.blogspot.se/2013/01/tag-happy-bookaholic.html

  SvaraRadera
 2. Hej :D Jag ska också ta och läsa Divergent snart. Jag har taggat dig här: http://bookfinger.blogspot.se/2013/01/tag-happy-bookaholic.html

  SvaraRadera
 3. Den verkar jättespännande, jag tänker absolut läsa den. Jag skulle dessutom vilja tipsa om starcrossed - serien av Josephine Angelini. Och Fallen ängel av Rebecca Fitzberg, tror jag hon heter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att få lite tips! Starcrossed ska jag kolla upp med det samma!
   När det gäller Fallen ängel så har jag redan läst den - och jag tycker också att den är jättebra ;)
   Jag ska bara läsa om den så att jag har den färskt i huvudet när jag skriver recensionen.

   Tack igen för tippsen! :D

   Radera

Vad kul att du vill kommentera mitt inlägg!

Alla inlägg granskas innan de publiceras, så om du vill ställa en fråga till mig men inte vill att det ska komma upp på bloggen kan du bara skriva det i kommentaren så raderar jag den istället. Men självklart så svarar jag på din fråga ändå.