fredag 16 november 2012

Rubinröd

Då och nu blandas ihop till en spännande historia om kärlek, svek och spänning.
Av Kerstin Gier, Bonnier Carlsen.

Ena sekunden sitter hon i skolbänken och försöker hålla sig vaken genom de sista minuterna av So lektionen. Andra så sitter hon mitt i en balsal fylld med folk klädda i starka färger och pudrade peruker. Trots det så har hon inte flyttat sig ens en meter, hon sitter på exakt samma plats som innan - minus stolen förstås. Det hon har gjort är att resa i tiden.

Som tur är har inget av detta hänt henne, än. Men om hon inte berättar för sin familj om sin hemlighet kommer hon fortsätta att slängas runt i tiden allt eftersom ödet behagar, och ingen vet hur det kan sluta. Hon skulle kunna berätta det. Alla i familjen Montrose skulle förstå henne, de var bara väntat att genen skulle komma tillbaka; den gen som tillåtit tidsresande i generationer. Problemet är bara att det var meningen att någon annan skulle ha förmågan...

Räkna inte med någon utlottning av detta exemplar av Rubinröd, den ska nämligen stanna i min bokhylla i väntan på en omläsning (eller två, kanske tre). Jag har blivit helt och hållet förälskad i boken! Karaktärerna var några av de mest färgstarka och roligaste jag har läst på länge, och bara det faktum att man har lyckats skriva på ett sådant sätt så att tidsresande verkar trovärdigt ger ett stort plus i kanten. 
  Det absolut bästa i boken var utan tvekan huvudpersonen; Gwen. Hon är otroligt rolig - sådan där sarkastisk humor som passar mig som handen i handsken - och en av de charmigaste karaktärerna jag har stött på under mina fem år av - i princip - konstant läsning. 
  Jag rekommenderar den starkt, så bara läs på!

5 kommentarer:

 1. Älskade den också kan verkligen inte vänta tills del 2! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet. Varför måste alla uppföljare ta så lång tid på sig, man vill ju läsa dem direkt!

   Radera
 2. Åh har varit sugen på den här ända sen jag hörde om den! :)

  SvaraRadera
 3. SV: Vad bra! Ser fram emot att (kanske) träffas på bokmässan nästa år! ;)

  SvaraRadera

Vad kul att du vill kommentera mitt inlägg!

Alla inlägg granskas innan de publiceras, så om du vill ställa en fråga till mig men inte vill att det ska komma upp på bloggen kan du bara skriva det i kommentaren så raderar jag den istället. Men självklart så svarar jag på din fråga ändå.