tisdag 6 november 2012

Skrivutmaningen - vecka 45

Är du en bloggare med författardrömmar? Har du drabbats av skrivkramp? Kolla då in detta!
Som sagt så har jag läst boken "Skriv om och om igen", och jag insåg en sak; vilka roliga uppgifter det fanns! Så jag hade tänkt att jag lägger upp en uppgift som är inspirerad av dessa en gång i veckan. Det kan variera från att skriva dikter till noveller, och självklart ska jag också vara med på det roliga. Du kan välja själv vilka uppgifter du vill göra, du behöver varken göra  alla uppgifter, göra dem i ordning eller lämna in dem i tid.


Nu undrar ni säkert vad in i helskotta som menas med "lämna in." Jo, så fort ni är klar med - till exempel  - en dikt så:   1. Lägger du upp den på din egen blogg. 
  2. Sedan skriver du in URL-en till ditt inlägg i kommentarfältet. (Kom ihåg att du ska länka till rätt inlägg - det vill säga det där det står om den uppgiften du gjort).
Svårare än så är det inte. Ha det så kul!

Ja du, nu höjer vi tempen en aning; nu ska ni nämligen få skriva en egen saga! Denna veckans uppgift är... *trumvirvel* ... att skriva en saga, som baseras på kolets kretslopp! Jag fick idén i slutet av åttan, och har burit runt på den sedan dess. Nu får jag äntligen användning för den :)

Jag tänkte vara lite bussig och letade upp en bra film om kolets kretslopp (den är på engelska så den kan vara lite jobbig att titta på) och några länkar.http://learn.genetics.utah.edu/content/begin/cells/scale/
http://www.skolvision.se/SVWebNkA/NkA028Koletskretslopp.html
http://www.youtube.com/watch?v=iTgNuM3HQxA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill kommentera mitt inlägg!

Alla inlägg granskas innan de publiceras, så om du vill ställa en fråga till mig men inte vill att det ska komma upp på bloggen kan du bara skriva det i kommentaren så raderar jag den istället. Men självklart så svarar jag på din fråga ändå.