söndag 14 oktober 2012

Bokbloggsjerka 12 - 15 oktober

Rubriken för denna veckans jerka lyder som följande:

[2 snabba frågor]; Det har väl knappast gått någon förbi vem det var som vann Nobelpriset i litteratur, och en av veckans frågor är naturligtvis om det var rätt person som kammade hem priset?

Svar: Om jag ska vara helt ärlig så bryr jag mig inte. Jag har aldrig varit intresserad för nobelpristagaren i litteratur eftersom det alltid är någon som jag aldrig hört talas om. Men däremot så är jag säker på att Svenska Akademien har gjort ett bra val, baserat på relevant fakta och trovärdiga argument.

I dag kom jag hem från biblioteket med hela famnen full av böcker, och det beror inte på att jag är utan läsning, utan det hänger helt enkelt ihop med att jag är beroende av böcker. Vilket leder oss till fråga nummer två: hur många böcker finns just nu i din att-läsa-hög?

Svar: Jag har en hel del böcker på min "att läsa - lista". Jag har dessutom tre recensions ex som jag ska läsa samt att vi ska skriva en bokanalys i skolan, så om det ser lite tunt ut på läsfronten den kommande månaden är det på grund av det - säger det bara.

8 kommentarer:

 1. Oj, att dessutom utöka sin läslista med böcker från biblioteket sätter även en deadline på läsandet. Kanske något jag skulle behöva. Jag köper dom oftast för att jag inte ska missa att läsa eller att lämna tillbaka. Min hög har så sett konkurrens av mitt eget skrivandet också, och det är för nyckfullt för att kunna planera runt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är i alla fall bättre än att inte ha något att läsa alls, eller hur? ;)

   Radera
 2. Det låter inte så tunt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min kära läslista kommer säkert ge mig en hjärtattack inom en snar framtid, så mycket jag måste läsa - men det är det värt.

   Radera
 3. Dessa böcker, vilket kärt besvär :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför oroa sig; det kommer alltid finnas böcker man måste läsa. :)

   Radera
 4. Det blir en del böcker när det dels finns de man VILL läsa, dels de man "måste" för att recensera och dels de man MÅSTE för skolan... Men det är skönt när det är många böcker på VILL-listan så att det finns några att välja bland. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ... Och sedan när man är klar med Måste-böckerna blir Vill-böckerna skön avkoppling. :)

   Radera

Vad kul att du vill kommentera mitt inlägg!

Alla inlägg granskas innan de publiceras, så om du vill ställa en fråga till mig men inte vill att det ska komma upp på bloggen kan du bara skriva det i kommentaren så raderar jag den istället. Men självklart så svarar jag på din fråga ändå.