tisdag 23 oktober 2012

Skrivutmaningen - vecka 43

Är du en bloggare med författardrömmar? Har du drabbats av skrivkramp? Kolla då in detta!Som sagt så har jag läst boken "Skriv om och om igen", och jag insåg en sak; vilka roliga uppgifter det fanns! Så jag hade tänkt att jag lägger upp en uppgift som är inspirerad av dessa en gång i veckan. Det kan variera från att skriva dikter till noveller, och självklart ska jag också vara med på det roliga. Du kan välja själv vilka uppgifter du vill göra, du behöver varken göra  alla uppgifter, göra dem i ordning eller lämna in dem i tid.

Nu undrar ni säkert vad in i helskotta som menas med "lämna in." Jo, så fort ni är klar med - till exempel  - en dikt så: 

 1. Lägger du upp den på din egen blogg. 
 2. Sedan skriver du in URL-en till ditt inlägg i kommentarfältet. (Kom ihåg att du ska länka till rätt inlägg - det vill säga det där det står om den uppgiften du gjort).
Svårare än så är det inte. Ha det så kul!

Nu så har ni säkert börjat skriva på era noveller om er själva vid det här laget - och om ni inte har kommit in i novelskrivar-tänket kan jag stolt meddela att nästa avsnitt av .Ebbas skrivskola ska handla om att skriva just noveller. Nästa uppgift - även denna en novell - baseras på ditt verkliga liv, så det du har skrivit hittills kan vara till hjälp. Uppgiften är följande:

En dag vaknar du upp och har blivit osynlig. Vad händer? Kommer folk märka att du är borta? Finns det någon du kommer passa på att hämnas på? Du får hitta på så mycket som möjligt! Det kan till exempel visa sig att du egentligen kommer från Mars och därför har du blivit osynlig.

3 kommentarer:

 1. Kul tema! Jag kanske försöker ge mig på ett inlägg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid kul att få läsa andras texter; du är mer än välkommen! :D

   Radera
 2. SV: Michael Connelly - Det femte vittnet
  Jag vägrar ge upp honom, trots att jag bara gnäller på att de blir sämre och sämre.. Jag väntar på vändningen! ;)

  SvaraRadera

Vad kul att du vill kommentera mitt inlägg!

Alla inlägg granskas innan de publiceras, så om du vill ställa en fråga till mig men inte vill att det ska komma upp på bloggen kan du bara skriva det i kommentaren så raderar jag den istället. Men självklart så svarar jag på din fråga ändå.