söndag 7 oktober 2012

Bokbloggsjerka 5 - 8 oktober

Veckans fråga är:

Läser du facklitteratur ibland och vad är det i så fall som intresserar dig?

Facklitteratur är böcker som baseras på verklig fakta och inte innehåller någon fiktion, till exempel dagböcker, dokumentärer, uppsatser, biografier, manualer. 


Om man inte räknar uppsatser och dokumentärer jag har läst i samband med något skolarbete så har jag bara läst en fackbok i hela mitt liv; Anne Franks dagbok. Den var intressant i och med att man fick veta mycket om judarnas levnadsvillkor under andra världskriget, men jag tyckte att det blev lite långtråkigt i  längden; eftersom det inte kom några överraskningar. Jag tyckte också att det var helt förfärligt att läsa boken då man visste att allt hemskt i boken hade hänt på riktigt.

8 kommentarer:

 1. Anne Franks dagbok var det ju längesedan jag läste, den kändes inte direkt som facklitteratur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näää... det finns någon skönlitterär glans över den, eller hur?

   Radera
 2. Håller med dig om Anne Franks dagbok. Jag tyckte också den var lite långtråki, men jag var typ 12 när jag läste den. Kanske skulle jag läsa den annorlunda nu, jag vet inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker i samma banor ;) Därför är den en av de böcker som jag ska läsa på pocketlovers tre-på-tre-utmaning.

   Radera
 3. Åh, Anne Franks dagbok är så bra! Obehaglig men bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ryser bara jag tänker på allt som hände under andra världskriget - och det är ganska ofta nu för tiden; vi ska ha prov på det i skolan ;)

   Radera
 4. Jag tycker att skolböcker räknas som facklitteratur. För det är en bok där man får läsa sig om ett ämne. Tex en bok om matematik eller om krukväxter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag faktiskt aldrig tänkt på, det kanske de är.

   Radera

Vad kul att du vill kommentera mitt inlägg!

Alla inlägg granskas innan de publiceras, så om du vill ställa en fråga till mig men inte vill att det ska komma upp på bloggen kan du bara skriva det i kommentaren så raderar jag den istället. Men självklart så svarar jag på din fråga ändå.