söndag 16 september 2012

Bokbloggsjerka 14-17 september

Vad är det som lockar dig att läsa den genre/de genrer som du föredrar?


För det första så är jag som besatt av SF/fantasy-genren. Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte riktigt varför, jag bara fastnade för det. Det handlar nog mest om min personlighet än om någon specifik bok som fångat mitt intresse. Jag har nämligen en ganska livlig fantasi, och jag brukar tänka ut slut - och fortsättningar - på böcker som jag tycker om. Om boken redan handlar om övernaturliga väsen, eller något annat som inte existerar, så blir det mycket roligare att dagdrömma om det sedan. Då kan bokstavligen vad som helst hända.

För ett tag sedan läste jag en bok - och efter det jag precis skrivit tror jag nog att ni vet vad som hände; jag tog en paus i allt läsande, i och med att jag hade mycket läxor att göra, och "svävade iväg" lite. Poängen är att när jag väl började läsa boken igen så slutade boken exakt som jag hade fantiserat ihop, och då menar jag verkligen exakt! Antingen så är det ett sammanträffande eller så har jag gått och blivit synsk. Fast, i och för sig har det inte hänt något sådant igen efter det.

Bilden är från bloggen Enjoy the liife.

För övrigt så kan jag läsa nästan allt, även om jag helst håller mig till ungdomsböcker. Jag har aldrig slutat att läsa en bok mitt i, oavsett hur dålig den är, och även serier brukar jag läsa ut. Det är som att jag, på något sätt, ser det som ett misslyckande; att inte läsa färdigt en bok. Dessutom stör det mig något kopiöst att inte få reda på hur boken slutar.

Mer om denna veckans bokbloggsjerka hittar du här.

8 kommentarer:

 1. Jag skulle behöva lite tips på bra sci-fi, tycker det är svårt att hitta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ärligt talat så har jag lite problem med att skilja mellan sci-fi och fantasy - därav formuleringen sf/fantasy ;) - men det beror lite på vad för böcker du annars tycker om. Du kanske ska läsa någon lite klurigare; eftersom du gillar deckare.

   Kanske "Genom dina ögon" av Stephenie Meyer, den är lite svår att komma in i men helt klart värt besväret. Jag har recenserat den här på bloggen faktiskt http://punktebba.blogspot.se/2012/08/genom-dina-ogon.html
   Om du vill läsa något mer "vuxnare" kan jag rekommendera serien "Sagan om Belgarion" av David Eddings, jag har läst den nästan tre gånger nu :)

   Radera
 2. Wow, spännande att se om det händer fler gånger! Det kan ju förstås ha varit en förutsägbar bok, men den mest (t)roliga förklaringen är att du är synsk. Fortsätt fantisera! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag göra. Jag är antagligen den enda som gör det, men någon måste ju :)

   Radera
 3. Jag brukar också läsa ut böcker, trots att de inte riktigt faller mig i smaken. Har faktiskt varit med om att jag har börjat tycka om böcker efter att jag har läst ut dem, så med det i åtanke har jag svårt för att lägga undan en bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Och om man läser om en bok brukar den också bli bättre. Man ser detaljerna i skrivande och historien på ett helt annat sätt andra gången, tycker jag.

   Radera

Vad kul att du vill kommentera mitt inlägg!

Alla inlägg granskas innan de publiceras, så om du vill ställa en fråga till mig men inte vill att det ska komma upp på bloggen kan du bara skriva det i kommentaren så raderar jag den istället. Men självklart så svarar jag på din fråga ändå.